• BIST 2.450,84
  • Altın 964.455
  • Dolar 16.3509
  • Euro 17.5809
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Portakal Yağı Faydaları Nelerdir? Portakal Yağı Nasıl Yapılır, Ne İşe Yarar?

Portakal Yağı Faydaları Nelerdir? Portakal Yağı Nasıl Yapılır, Ne İşe Yarar?
Kış mevsiminin en çok sevilen meyvelerinden bir tanesi olan portakal hem lezzetli olması ile hem de sağlığa faydaları nedeni ile öne çıkar. İçeriğinde insan için pek çok faydası bulunan vitamin, mineral ve antioksidan barındırır. Portakal meyvesinin kabuğ

Hem sağlık hem kozmetik konusunda birçok faydası olan portakal yağının başlıca faydaları arasında rahatlatıcı etkisinin olması yer alır. Bunu bulunduğu ortama kokusunu vererek sağlar. Ayrıca pek çok cilt maskesine katılarak leke gibi cilt sorunlarının tedavisinde de kullanılır.

Portakal Yağı Faydaları Nelerdir?

  • Aromaterapi alanında kullanılır. Bedensel ve ruhsal gerginliği azaltır.
  • Portakal yağının aroması kişide bulunan dikkat dağınıklığını ve stresi azaltır.
  • Araştırmalara göre, gelişme çağında olan çocukların odalarına konulan portakal yağı; çocukların daha enerjik ve zinde olmasını sağlar.
  • Antiseptik etkisinin bulunması nedeniyle portakal yağı ağrı kesici olarak kullanılır. Kas, eklem ve baş ağrılarında etkili olduğu gibi regl ağrılarını da hafifletmeye yardımcı olur.
  • İçeriğinde bol bulunan C vitamini ve antioksidanlar da bağırsak faaliyetlerini düzenlemeye yardımcıdır. Sindirimi kolaylaştırır kabızlık sorunlarını giderir.
  • Toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Ödem gibi sorunlara da etkilidir.
  • Saç dökülmesi saç güçsüzlüğü gibi durumların ortadan kalkmasına yardımcıdır.
  • Düzenli kullanım ve masaj ile selülit görünümünü azalttığı bilinir.
  • Bitkisel bir antibiyotik olarak karşımıza çıkan portakal yağı iltihap temizleyici olarak da görev yapar.
  • Grip dönemlerinde burun açıcı etkisi bulunur.

Portakal Yağı Cilde Faydaları Nelerdir?

  • Hücre yenilenmesine katkıda bulunur. Kırışıklık ve sarkma gibi yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
  • Kolajen üretiminin artmasına yardımcı olur, cildin daha genç gözükmesini sağlar.
  • Cilt lekeleri üzerine uygulanan portakal yağı lekeleri açmada oldukça başarılıdır.
  • Sivilceleri kurutmaya, kızarıklıkları gidermeye yardımcı olur.
  • Antiseptik olması nedeni ile siyah noktaların azalmasına ve tekrar oluşmamasına yardımcı olur.

Portakal Yağı Ne İşe Yarar?

Portakal içerisinde pek çok vitamin ve antioksidan bulunduran bir meyvedir. Bundan elde edilen portakal yağı da aynı derece etkili bir yağ olarak karşımıza çıkar. Bu yağ özellikle rahatlatıcı etkisi ile dikkat çeken yağlar arasındadır. Ayrıca vücutta pek çok sistemin düzenlenmesine, saç ve cildin güzel ve sağlıklı bir hal almasına yardımcı olur.

Portakal Yağı Nasıl Yapılır?

Portakal yağı yapımı için malzemeler şunlardır: Temiz bir cam kavanoz, 5 adet kalın kabuklu portakal, yeteri kadar zeytinyağı.

Yapılışı:

  • Öncelikle portakallar temiz olana kadar yıkanır ve kurulanır.
  • Kurulanan portakalların kabukları rendelenir ve yalnızca turuncu kısımlar cam kavanozun içerisine alınır.
  • Kavanoz içerisine portakal kabuklarının üzerini geçecek şekilde zeytinyağı konulur.
  • Kavanozun kapağı kapatılır ve iyice çalkalanır.
  • 35 gün boyunca bu karışım karanlık ve serin bir yerde bekletilir.
  • Daha sonra kavanozda bulunan yağ süzgeç yardımı ile rendelenmiş portakal kabuklarından ayrılır. Portakal yağı kullanıma hazır hale gelmiş olur.

Portakal Yağı Nasıl Kullanılır?

Portakal yağının biden fazla kullanma yöntemi bulunur.

  • Portakal yağı 1 bardak içme suyuna 2 damla damlatılarak içilebilir.
  • Cilt maskelerinin içerisine eklenerek kullanılabilir. Cilde direkt olarak temas ettirilmemesi önerilir. Yakıcı bir yağ olması nedeni ile göze temas ettirilmemesi gerekir.
  • Saç bakımı için şampuanların içerisinde 2-3 damla damlatılarak kullanılabilir.
  • Kas, eklem ve kemik ağrılarına banyo suyuna ekleyerek kullanılabilir.
  • Kek kurabiye gibi yiyecekler yapılırken harçların içerisine eklenebilir. Bu hem güzel bir koku hem de güzel bir renk verir.
  • Temizlik yaparken eve güzel bir koku vermesi amacıyla temizlik sularına katılabilir.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 200 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Haber Bank | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.